Kumluca Kaymakamlığı tarafından, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Kumluca Temsilciliğinde kullanılmak üzere elektronik cihaz yardımında bulunuldu.

Kumluca Kaymakamı Tekin ERDEMİR, TRAC Antalya Şube Başkanı Metin KARAKUZU (TA4K), TRAC Kumluca Temsilcisi İlyas DEĞİRMENCİ (TA4ADL), Kumluca’da bulunan radyo amatörleri Mehmet ÇAKMAK (TA4MC), Abdurrahman GÜZEL (TB4FAG), Savaş PINARBAŞI (TA4SAT), Alkan KIZILCA (TA4ALD) ve Bozok İnanç KUTLU (TA4ZZ) bir araya geldi. 

Radyo Amatörlüğü’ nün güzel bir hobi olduğunu, en önemlisinin de olası bir acil afet zamanında iletişimin sağlanması konusunda büyük görevler yaptıklarını söyledi. 

Kumluca’da radyo amatörlerinin bulunmasının sevindirici olduğunu ifade eden Kaymakam Tekin Erdemir, “Radyo Amatörlerinin yaptığı iş çok önemli, bu çalışmanızın faydasını özellikle de afet zamanında bilenlerdenim. İlçemizde bir sel afeti yaşadık, ardından Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi olan depremi yaşadık. Deprem bölgesinde en önemli ihtiyaçlardan birisi de iletişimdi ve ilk üç, beş gün iletişim kurmada büyük sıkıntı yaşadık. Bundan dolayı sizin yaptığınız iş olası afet durumlarında iletişimin sağlanması konusunda çok önemli. Bu konuda yetişmiş, bilgili insan gücüne ihtiyaç var.” dedi.

Gerek toplum olarak, gerek kurumlar olarak her zaman her türlü afet durumuna hazırlıklı olunması gerektiğini hatırlatan Kaymakam ERDEMİR, Kaymakamlık olarak TRAC Kumluca Temsilciliğinde kullanılmak üzere kendilerine elektronik cihaz desteğinde bulunduklarını sözlerine ekledi. 

TRAC Kumluca Temsilcisi İlyas DEĞİRMENCİ de, ilçede bulunan radyo amatörleri olarak kendi imkânlarıyla bir araya gelerek, olası afet durumlarına hazırlıklı olabilmek amacıyla kısıtlı imkânlarla çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Kumluca temsilciliğine daha önce Kumluca Belediyesi ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından bir takım destekler yapıldığını anımsatan DEĞİRMENCİ, “Bugün Kumluca Kaymakamlığı olarak sizlerin bizlere kullanımını devrettiğiniz elektronik cihazlar, olası bir afet durumunda iletişimin sağlanmasında kullanılacaktır. Temsilciliğimize verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ederiz. İnşallah genç nesillerimiz de radyo amatörlüğüne ilgi duyar, gelecekte daha fazla radyo amatörü olur.” diye konuştu.

TRAC Antalya Şubesi
TRAC Kumluca Temsilciliği